Informatie over beroep en opleiding

Salarisadministrateur

Beroepenfilm

Bekijk de beroepenfilm op YouTube

Alle mensen in het bedrijf waar je werkt, zijn blij met jou. Als salarisadministrateur zorg jij ervoor dat elke maand de salarissen (de lonen) op tijd worden betaald. Je zorgt er ook voor dat de loonbelasting wordt overgemaakt aan de overheid. Je let erop dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft.

Je weet alles over salarissen en loonbelastingen. Je collega’s (of je klanten) komen bij jou met vragen over hun salarisstrook. Je geeft ook informatie en advies over dingen die veranderen op het gebied van salarissen en loonbelasting. Het is belangrijk dat de salarisadministratie nauwkeurig en op tijd wordt gedaan. Er gaat makkelijk iets mis, maar jij weet er zoveel vanaf, dat dat niet zal gebeuren. Want als je de salarissen te laat betaalt, dan is dat vervelend voor de medewerkers en het bedrijf.

De meeste salarisadministrateurs werken bij een speciaal administratiekantoor of accountantskantoor. Dan doe je de salarisadministratie van een aantal bedrijven.

Meer informatie op www.mbowijzer.nl

Kans op stage

Regio Kans op stage
noord?
oost?
middenwest=
noordwest=/-
zuidwest=
zuidoost=/+

Kans op werk

Regio Kans op werk
noord=/+
oost=/+
middenwest=/+
noordwest=/+
zuidwest=/+
zuidoost=/+

Gewenste studieroute

Om salarisadministrateur te worden, kies je voor de opleiding Salarisadministrateur, niveau 4.

Je leert in deze opleiding:
- om salarissen, belastingen en afdrachten correct en op tijd uit te laten betalen

Meer informatie op www.mbowijzer.nl
Welke leerweg heb je nodig?
Je kunt deze opleiding volgen als je een vmbo- diploma hebt in:
- de theoretische leerweg
- de gemengde leerweg
- de kaderberoepsgerichte leerweg

Welke leerweg en sector sluiten het beste aan?
Als je goed kunt rekenen en van cijfers houdt, dan maak je de meeste kans om de opleiding met succes af te ronden. In de vmbo-opleidingen richting Administratie en Administratie en Handel van de theoretische- of de gemengde leerweg krijg je de vakken Bedrijfseconomisch rekenen en Boekhouden. Deze twee opleidingen sluiten het beste aan en geven een goed beeld van werken in een financieel beroep. Als je een opleiding in de theoretische leerweg of de gemengde leerweg volgt in de sectoren Zorg en Welzijn, Techniek of Landbouw, dan is het nodig om één van de volgende vakken in je pakket te hebben:
- wiskunde
- economie
- een tweede vreemde taal