Informatie over hbo-opleiding

International business en languages

Over de opleiding

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Je doet zaken met bedrijven en instellingen in andere landen. Je weet veel van de wijze van zaken doen, de cultuur, de maatschappelijke en politieke situatie in deze landen. Je kunt werken bij internationale bedrijven in de commerciƫle richting, import- en exportbedrijven, transportbedrijven, maar ook bij een afdeling marketing en communicatie, instellingen als banken, verzekeringsmaatschappijen of non-profitorganisaties en consumentenorganisaties waar veel contacten met buitenlandse instellingen bestaan.Opleidingsinhoud
De propedeuse (1 jaar) geeft je een goede kijk op de mogelijkheden in het werkveld. De kern van de opleiding bestaat uit economische vakken, talen en managementvakken. In de hoofdfase (3 jaar) wordt de leerstof verdiept en uitgebreid. Veel aandacht wordt besteed aan economische, juridische, culturele en marketingvakken. De stage voer je uit bij een internationaal bedrijf, het liefst in het buitenland. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?
Je moet, naast Engels, twee andere vreemde talen goed en graag spreken, over goede communicatieve eigenschapen beschikken, ondernemend zijn, een doorzetter zijn en tegelijk een flexibel persoon, die rekening kan houden met de cultureel bepaalde gewoonten van de zakenpartner.Duur:
4 jaar, voltijd en duaal

Kijk op http://www.studiekeuze123.nl voor meer informatie en voor mogelijke vrijstellingen.