Informatie over werken

ICT-beheerder

Kans op werk

Regio Kans op stage
noord=/-
oost=/-
middenwest=
noordwest=
zuidwest=
zuidoost=/-

Mogelijke functies

Als ICT-beheerder kun je werken bij ICT-dienstverlenende bedrijven en op de ICT-afdeling van verschillende soorten bedrijven. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn.

Mogelijke functies:
- systeembeheerder
- ICT supportmedewerker
- ICT medewerker
- ICT service medewerker
- helpdeskmedewerker
- servicedesk operator

Werken en studeren

Het is van groot belang dat je, na het behalen van je diploma, naast je werk jezelf blijft ontwikkelen. Dat kun je doen door het volgen van trainingen, cursussen of een vervolgopleiding op het niveau dat aansluit op je behaalde diploma. Veelal stelt je werkgever dat op prijs en wil hij bijdragen in de kosten van een studie of cursus. Dat kan in geld of in tijd en in sommige gevallen beide. Werken en daarnaast een studie volgen is best zwaar en vergt doorzettingsvermogen. Maar het levert je ook veel op. Je vergroot daarmee voor jezelf de kans om op korte of langere termijn door te groeien naar een hogere functie of van baan te veranderen als het nodig mocht zijn of je wanneer je dat wilt.

Duale opleiding
Bij een duale opleiding combineer je werken en leren. De verdeling tussen werken en leren verschilt per opleiding, maar samen vormen ze een studiebelasting die overeenkomt met een 'gewone' voltijdopleiding. Een groot deel van je benodigde studiepunten haal je met activiteiten en opdrachten die je tijdens je werk uitvoert. Veel werkgevers juichen duaal leren toe omdat je nieuwe kennis en vaardigheden dan direct kunt toepassen in de beroepspraktijk. In tegenstelling tot een deeltijdopleiding kan je bij een duale opleiding studiefinanciering krijgen. Werkgevers zijn vaak bereid bij te dragen in studiekosten en verlof voor examens, e.d.

Deeltijdopleiding
Een deeltijdopleiding wordt vooral gevolgd door mensen met een (mbo-)diploma en relevante werkervaring. Ze studeren om hogerop te komen, of om naar een andere functie door te groeien.

Voor functiegerichte certificaten kun je kijken op:
www.loketmboict.nl

Voor hbo-opleidingen kun je kijken op:
www.roc.nl